Cheq Na

Cheq Na bersemangat untuk berkongsi resepi-resepi yang mudah, menjimat masa dan sedap supaya semua pembaca merasa gembira dan secara tidak langsung dapat mengubah kualiti hidup orang yang di sekeliling kita dan yang kita sayangi

Tujuan Utama Cheq Na

N

BERKONGSI resepi-resepi yang mudah, menjimat masa dan wang dan semestinya sedap

N

Memberi HARAPAN kepada semua orang yang memasak adalah satu skill yang mudah dan boleh di pelajari

N

Mengubah KUALITI hidup setiap keluarga dengan hidangan yang sedap dan mengeratkan hubungan kekeluargaan

N

Sebagai AMAL jariah Cheq Na di dunia ini untuk kehidupan yang kekal abadi di akhirat kelak

Jom Berkenalan Dengan Cheq Na

Salam semua …

Nama betul Cheq Na adalah Zarina. Cheq Na ni orang Aloq Staq, Kedah. Kalau sebelah utara semenanjung, orang sana akan panggil kita dengan gelaran Cheq, macam panggilan Mat di Terengganu dan Mek di Kelantan. So, orang sebelah utara panggil Cheq Na dengan nama Cheq Na, bukan Zarina. Tu yang Cheq Na namakan website ni dengan nama Cheq Na.

Cheq Na ni suri rumah saja. Cheq Na dah berkeluarga dan mempunyai 3 orang anak. Hobi Cheq Na adalah memasak dan suka share resepi dan tips-tips masak.

 

resipi

Resepi-Resepi Sedap Cheq Na

Kuah Roti Canai

Kuah Roti Canai

Setiap kali kita ke restoran, kita akan dihidangkan dengan kuah yang berbeza rasanya dari satu restoran ke restoran yang lain. Kuah roti canai ini ada macam-macam jenis mengikut citarasa dan kesukaan masing-masing.

Roti Canai

Roti Canai

Roti canai ini adalah makanan yang amat popular di kalangan rakyat Malaysia. Boleh dikatakan ianya adalah sebagai makanan ruji untuk sarapan rakyat Malaysia.

Mee Goreng

Mee Goreng

Mee goreng ni cukup sinonim dengan menjadi orang Malaysia. Kalau tak tahu mee goreng atau tak pernah makan mee goreng ni, memang bukan orang Malaysia lah jawapnya.

"Cheq Na kata sedap, sedaplah"
– Cheq Na

Join Cheq Na!

Subscribe Emel Cheq Na Untuk Dapatkan Notifikasi Terkini

FOLLOW CHEQ NA DI SINI